Balea Lac

Balea Lac

Balea Lac este situat in muntii Fagaras si reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania, datorita altitudinii la care se afla statiunea, 2034m. Tot aici se gasesc cele mai numeroase lacuri glaciare din tara, Avrig 2011 m, Caltun 2147m, Doamnei 1865 m , Balea 2034 m, cascade: cascada Moasei, cascadele Avrigului, cascada Serbotei, cascada Balea.

Frumusetea acestor locuri sunt iesite din comun, datorita altitudinii mari la care se afla, numeroase plante unicate precum: floarea de colt, macul galben, in perioada verii se poate ajunge la Balea Lac cu masina pe Transfagarasan (drumul dintre nori) situat la o altitudine de 2042 m, a doua ca inaltime din tara, iar in celelalte anotimpuri urcarea se poate face numai cu telecabina.

Balea Lac, Transfagarasan - lacuri Romania

Principalele obiective turistice din Balea Lac sunt: Transfagarasan, cascada Balea ce se pravaleste pret de 60m si cabana Balea Lac situata pe peninsula ce inainteaza in lacul glaciar Balea, fiind inconjurata din trei parti de apa, cascada Moasei, cascadele Avrigului, cascada Serbotei.

Altitudinea ridicata face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem, de exemplu pe timpul iernii se poate practica skiul, hokey, curling si patinaj. In timpul verii, pe lac doritorii pot practica canotajul, sau alege numeroase trasee turistice pentru toate nivelurile (ex: cascada Balea, Vila Paltinu), vizitarea celor 180 ha ale rezervatiilor naturale din zona.

Daca ajungeti in orasul Cluj pentru a va descurca mai usor in gasirea locatiilor dorite va recomandam: Harta Cluj.